Internet

INTERESSANTE WEBSITES

 

dceff.org/watchnow/en vimeo .com/390833915

Het Environmental Film Festival is ’s werelds grootste milieufilmfestival. De editie 2020 werd afgelast maar het streamt ondertussen wel meer dan honderd films online : bvb The Church Forests of Ethiopia, een documentaire die vertelt hoe in Ethiopië steeds meer bossen sneuvelen voor landbouwgrond : behalve als er een kerk in staat, een kerk hoort omringd te zijn door bos. Klik op Festival (2020) en dan op Films.

P.S. Zie ook de 2020 Award Winners, o.m. een film over de Okavango in Botswana (we waren hier met N2000 in de jaren 1990)  en een over de zeldzame Californische bruinvis of vaquita (“kleine koe”) in de Zee van Cortés …

www.wffr.nl

Tijdens de coronatijd biedt het Wildlife Film Festival Rotterdam natuurfilms die tijdens het festival getoond worden of ook tijdens de filmtour WFFR On Tour. Bekijk via WFFR Online bvb Arjan’s Big Year (78 min) over de crazy vogel-ontdekkingsreis van Arjan Dwarshuis in 40 landen…

www.beleefdelente.nl

Een gratis website van de Nederlandse Vogelbescherming. Camera’s bij broedplaatsen van diverse vogels (van ooievaar over zeearend en slechtvalk tot gekraagde roodstaart en koolmees). Commentaar via blog. Wordt jaarlijks door een 800.000 kijkers gevolgd.

www.stichtingdelaatvlieger.nl

De laatvlieger is één van onze (VL) grootste vleermuizensoorten, met een spanwijdte van ruim 30 cm. Het gaat er niet zo goed mee.  In de kerk van het Nederlands-Limburgse Castenray is er wel nog een kraamkolonie van meer dan 100 exx. Dat fascineerde Jan Jeucken (69), oprichter van de Stichting De Laatvlieger. Hij installeerde webcams  om hun doen en laten te kunnen volgen. Zo kwam hij bvb te weten dat de bevalling nu reeds in week 22 (= mei) gebeurt, vroeger was dat week 24 (= juni). Als de omstandigheden niet gunstig zijn kunnen ze ook in een soort tijdelijke winterslaap gaan, de torpor. Ze bewegen dan niet en liggen er voor dood bij. Jeucken zit met een lijstje van 46 punten waar nog onduidelijkheid over is.

www.brabantsemilieufederatie.nl/nieuws/geniet-van-onze-mooie-brabantse-natuur-op-youtube/

De mooiste natuurgebieden van niet ver over de grens, o.m. de Oisterwijkse vennen, de Biesbosch en de Groote Peel.

 

WILD EARTH

www.wildearth.tv

Virtuele safari’s en live-tv vanuit de Zuid-Afrikaanse natuur. Op maandbasis 2,5 miljoen kijkers.

 

OOK DE MOEITE : GOOGLE STREETVIEW

Bekijk het Great Barrier Reef, Australië of Cape Royds, Antarctica bij -60 °C de Grand Canyon, Arizona of Angkor Wat, Cambodja of Stonehenge, Engeland enz.

Reis naar de genoemde bestemmingen met Google Maps. Vervolgens selecteer je onderaan het gele mannetje. Je kan ook de bestemming + streetview googelen.

 

© 2024 Nieuwsbrief Natuur 2000 | WordPress Theme: Cosimo by CrestaProject.